ŽRK ILIDŽA

Prvi memorijalni turnir “Adela Merdžanić” 11. septembra

Pored organizatora turnira - ŽRK Ilidža, učešće na Memorijalu potvrdile su ekipe RK Hadžići Interlogistic, ŽRK Izviđač Ljubuški i ŽRK Krivaja Zavidovići.

Adela Merdžanić. Arhiva

Piše: Er. B.

1.9.2021

Ženski rukometni klub Ilidža, u znak sjećanja na legendarnu bh. rukometašicu Adelu Merdžanić, organizuje Prvi memorijalni turnir.


Velika podrška

Adela Merdžanić je, podsjetimo, preminula u februaru ove godine, nakon što je izgubila bitku sa teškom bolešću... 

ŽRK Ilidža, klub u kojem je Merdžanićeva provela veći dio svoje karijere, u znak sjećanja na nju i sve što je učinila tokom svoje karijere, ali i po završetku nje, organizuje memorijalni turnir koji će nositi njeno ime. U organizaciju samog turnira uključeno je veliki broj sportskih radnika i sportista - Adelinih kolegica, trenera, ali i ljudi koji su u njoj imali prijatelja za cijeli život. 

Ilidžanci su, također, za ovu inicijativu dobili podršku porodice Merdžanić, sportskih klubova, ali i općinskih i kantonalnih vlasti.

Na čelu Organizacionog odbora 1. Memorijalnog turnira “Adela Merdžanić” nalazi se Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža.

Lista učesnika

Memorijal će se odigrati u subotu 11. septembra, u dvorani Sabit Hadžić na Ilidži, a na njemu će učestvovati četiri ekipe. Pored organizatora turnira - ŽRK Ilidža, učešće na turniru potvrdile su ekipe RK Hadžići Interlogistic, ŽRK Izviđač Ljubuški i ŽRK Krivaja Zavidovići.

Iz ŽRK ilidža se nadaju da će utakmicama moći prisustvovati gledaoci, kako bi i na taj način mogli odati počast jednoj od najboljih rukometašica koje je imala naša država.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.