NAKON SEDMERACA

Rukometašice Krivaje pobjednice prvog Memorijalnog turnira "Adela Merdžanić"

Prvi turnir u čast prerano preminule bh. reprezentativke

Krivaja: Slavlje nakon penala. FACEBOOK

Piše: E. Ćosić

11.9.2021

Rukometašice Krivaje iz Zavidovića pobjednice su prvog Memorijalnog turnira "Adela Merdžanić" nakon što su u sjajnom finalu nakon sedmeraca savladale ekipu Izviđača sa ukupnih 35:33. 

Nakon regularnih 60 minuta rezultat je glasio 31:31, a onda je sjajna golmanica Krivaje Sajra Hamurović donijela prevagu svom timu. U susretu za treće mjesto rukometašice Hadžića Interlogistic bile su bolje od igračica domaćina Iliže sa 28:25. 

Za najboljeg golmana turnira proglašena je Sajra Hamurović iz Krivaje, a nagrada za golmanicu koja najviše podsjeća na rahmetli Adelu Merdžanić pripala je Medini Klepo iz Ilidže. Titula najbolje rukometašice je pripala Ani Petrović iz Izviđača, a najbolji strijelac memorijalnog turnira bila je Milica Stamatović, također iz Izviđača.


Turnir u čast nekadašnje bh. reprezentativke okupio je dosta poznatih lica iz svijeta rukometa, ali i sporta općenito. Među poznatim licima na tribinama dvorane "Sabit Hadžić" bili su bivši reprezentativci, a sada treneri u Vogošći Adem Bašić i Enid Tahirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.