EKSKLUZIVNO

Ivica Kostelić za "Avaz": Ovdje sam uživao na stazi i van nje

Ovo na Bjelašnici za mene jedan od najboljih skijaških izleta koje sam imao ove godine, poručio nekadašnji skijaški prvak

Kostelić na Bjelašnici: Jako dobra organizacija. N. D.

2.3.2023

Na Bjelašnici je okončan 3. Telemach Children Speed Camp koji je osim mladih talentiranih skijaša iz BiH, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makednije, Kosova, Slovačke..., ugostio i vrhunske instruktore.

Listu zvijezda koje su nekoliko dana svoje bogato iskustvo prenosili mladima skijašima predvodio je Ivica Koselić višestruki skijaški prvak.

Uz njega su tu bili Kristijan Gedina (Kristian Ghedina) nekadašnji pobjednik Svjetskog kupa u spustu i Paola Magoni, osvajačica zlatne medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1984. u Sarajevu.

Svoja znanja i iskustva s učesnicima kampa su podijeliti i bh. skijaši i olimpijci Ariana Boras, Edin Terzić, Igor Laikert i Sead Čaušević.


Kostelić s nekim od učesnika kampa. N. D.

Nakon okončanog kampa Ivica Kostelić je bio izuzetno zadovoljan.

– Ja sam na ovom kampu već treći put. Vrlo originalna ideja i dobro provedena i organizirana. Okuplja djecu i iz više razloga je to dobra stvar za djecu. Naravno, izvrsno sa skijaške strane jer ove godine je vrlo jak tim instruktora i zadovoljstvo je raditi s tim ljudima.

Zadovoljstvo je provesti vrijeme ovdje. Čovjek se stvarno dobro osjeća jer je gostoprimstvo na visokoj razini. Mogu stvarno reći da je ovo za mene jedan od najboljih skijaških izleta koje sam imao ove godine. Uživao sam na stazama, ali i izvan staze, rekao je u ekskluzivnoj izjavi za „Avaz“ Ivica Kostelić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.