DRŽAVNO PRVENSTVO

Plivači Sport timea pomjerili granice bh. plivanja

Osvojili 106 medalja - 57 zlatnih, 22 srebrene i 27 bronzanih

Bazen pun medalja. PK Sport time

6.3.2023

Takmičari Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva ispisali su nove stranice historije bh. plivanja i pomjerili granice ovog sporta. Na Prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom prošlog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu osvojili su ukupno 106 medalja - 57 zlatnih, 22 srebrene i 27 bronzanih.

Čak 16 seniorskih zlatnih medalja

Plivački klub Sport time postao je tako prvi klub u historiji koji je na Državnom prvenstvu osvojio preko 100 medalja.

- Posebno smo ponosni na činjenicu da imamo čak 16 seniorskih zlatnih medalja. Ostvareni rezultati su plod predanog rada, dugi niz godina, naših plivača i plivačica, trenera i rukovodstva kluba. To je posljedica dugoročne strategije koja za cilj ima nastavak otvaranje vrhunskih rezultata i na međunarodnoj sceni - rekao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time.

Dokaz dugoročno velikih planova i očekivanja su svakako i isplivana dva državna rekorda BiH koja su sada u vlasništvu Iman Avdić. Novo najbolje vrijeme sjajna plivačica postavila je na 400 i 1.500 slobodno, uz isplivanu normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Fukuoki na 400 slobodno.

Rekord Bosne i Hercegovine postavila je i štafeta Plivačkog kluba Sport time 4X50 slobodno u sastavu: Erin Hrustemović, Lamija Čaušević, Ajša Gušić, Iman Avdić.

Višestruki prvaci BiH

Juniorski rekord BiH u vlasništvu je Kenan Dračić na 50 metara leđno.

Višestruki prvaci BiH postali su Lamija Čaušević, Erin Hrustemović, Iman Avdić, Arian Kadić, Kenan Dračić, te muške štafete 4X50 slobodno u sastavu: Arman Livadić, Maksim Jovanović, Arian Kadić, Kenan Dračić i 4X50 mješoviti u sastavu: Danin Abdičević, Arian Kadić, Kenan Dračić i Arman Livadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.