NEVIĐENA IZDAJA

Sergej Bubka proglašen izdajnikom u Ukrajini: Poslovao s proruskim snagama

Kompanija u vlasništvu legendarnog ukrajinskog atletičara snabdijevala je naftom proruske snage

Bubka: Na stubu srama. AP

N. H.

10.7.2023

Sergej Bubka, legendarni ukrajinski atletičar i nosilac titule Heroja Ukrajine, od početka ruske agresije na njihovu zemlju snabdijeva naftom proruske snage u Donbasu.

- Kompanija „Mont Blanc“, koja pripada poznatom sportisti Sergeju Bubki i njegovom bratu Vasiliju, posluje na privremeno okupiranim teritorijama i prodaje gorivo teroristima – prenosi svoje istraživanje Bihus.Info.

Iako se ne radi o pozamašnoj količini novca (sveukupno približno 9.000 dolara), sve u Ukrajini je taj čin natjerao da razmišljaju o izdaji Ukrajinca, koji posluje s okupatorima. 

Istraga je otkrila da se početkom godine pojavio u ruskom registru pravnih lica, a u maju je kompanija zaključila zvanične ugovore u okupiranom Donbasu.

Izdalo ih je to što svi ugovori s okupatorima nose potpis Bubkinog brata Vasilija, koji je šef kompanije, a koji je naveden kao državljanin Rusije.

Bubkina kompanija „Mont Blanc“ ima najmanje šest benzinskih pumpi koje se sve nalaze na ukrajinskim teritorijama koje je Rusija okupirala od početka rata.

Podsjećamo, Bubka je kroz svoju karijeru oborio brojne rekorde u skoku s motkom. Također, višestruki je evropski i svjetski prvak, kao i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.