SJAJNA MOSTARKA

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar u Federalnom ministarstvu kulture i sporta

Uz čestitku za izuzetne rezultate koje je ostvarila, ministrica Vlaisavljević je uputila Lani podršku na putu do Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Lana Pudar i Sanja Vlaisavljević. Vlada FBiH

N. Aj.

25.9.2023

Federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević ugostila je danas u Ministarstvu najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar, nakon sjajnog uspjeha koji je mlada Mostarka ostvarila na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Prijemu su prisustvovali i Lanin trener Damir Đedović, pomoćnik ministrice za sport Adnan Džindo i šefica Ureda Anita Vlašić.

- Draga naša Lana, neka svi tvoji dosadašnji uspjesi budu samo djelić onog što će pisati u tvojoj bogatoj sportskoj biografiji. Nastavi da sijaš - poručila je prilikom današnjeg susreta ministrica Lani.

Uz čestitku za izuzetne rezultate koje je ostvarila, ministrica Vlaisavljević je uputila Lani podršku na putu do njenog novog izazova - Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, a Lana i trener Damir informirali su ministricu i njen tim o brojnim obavezama u predstojećem periodu te napornim treninzima koji našu plivačicu očekuju kako bi ostvarila buduće ciljeve.

Razgovarano je i o implementaciji izgradnje jednog od kapitalnih projekata Ministarstva, bazena u Mostaru, a ministrica Vlaisavljević iskazala je spremnost da Ministarstvo, u saradnji sa Gradom Mostarom i Direkcijom za izgradnju kultuno-sportskog centra u Mostaru, pomogne u bržoj realizaciji ovog značajnog projekta - saopćeno je iz Federalnog ministarstvo kulture i sporta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.