EHF EVROPSKI KUP

Krivaja spremna za Evropu: Uzbuđeni smo zbog ovih utakmica

Pokažimo da smo grad rukometa i da smo sigurni u naše igračice, poručio je trener Bašić

Rukometašice Krivaje: Spremne za predstojeće izazove. ŽRK Krivaja

E. Ć.

27.9.2023

Rukometašice Krivaje spremno dočekuju prvu utakmicu EHF Evropskog kupa protiv azerbejdžanskog Azerijola.

- Izuzetno smo uzbuđeni zbog ovih važnih utakmica, jer je ovo već šesti put da naša ekipa igra u evropskim takmičenjima.

Našim vjernim navijačima želimo se zahvaliti na podršci koju su nam pružili tokom svih ovih godina. Vaša energija i podrška su neopisivo važni za naš tim i čine nas još jačima na terenu - navode iz ŽRK Krivaja.

Trener Krivaje Adnan Bašić najavio je duel protiv azerbejdžanskog predstavnika.

- Cijeli tim je predan i marljivo treniramo kako bismo bili što spremniji za ovaj izazov. Znamo da će biti teško, ali vjerujte nam da ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili pobjedu.

Vaša podrška ima neizmjeran značaj za nas. Navijanje s tribina daje nam dodatnu snagu i motivaciju da prevaziđemo prepreke i postignemo uspjeh. Stoga vas molimo da nas glasno bodrite i uživate u igri.

Ovo je trenutak kada se svi zajedno moramo udružiti, jer jedinstvo nas čini jačima. Pokažimo da smo grad rukometa i da smo sigurni u naše igračice. Zajedno možemo ostvariti fantastičan rezultat i proći dalje - rekao je Bašić.

Bašić: Vjeruje u prolaz dalje. ŽRK Krivaja

Predstojeće izazove najavila je i najmlađa djevojka u ekipi Vildana Bajrić.

- Kao najmlađa djevojka u ekipi, sa nestrpljenjem očekujem predstojeće utakmice. Očekujem dobre rezultate i prolazak u drugi krug takmičenja. 

Spremne smo da pokažemo sve što znamo, a ja vjerujem u sebe i znam da ću dati sve od sebe na terenu. Igranje ove evropske utakmice za mene je sasvim novo iskustvo, biti najmlađa i igrati ovakvu utakmicu je prava čast - kazala je ona.

Bajrić: Najmlađa u ekipi. ŽRK Krivaja

Evropskim utakmicama se raduju i Amna Mehinagić i Adnana Latifović.

- Moja očekivanja od predstojećih evropski utakmica koje nas čekaju jesu naravno pobjede i dobra igra. Iako kao jedna od najmlađih u prvoj sedmorci slobodno smijem reći da sam sigurna da će sve cure dati svoj maksimum i boriti se do zadnje minute. 

Ekipa je kao i nekoliko prethodnih godina podmlađena, ali to nama ne predstavlja veliki problem, jer možda baš to bude naša prednost nad protivničkom ekipom.

Mehinagić: Očekuje pobjedu. ŽRK KRIVAJ

- Moja očekivanja od prestojećih evropskih utakmica su dobri rezultati.Ja sam jedna od starijih igračica u ekipi i imam nešto više iskustva u evropskim utakmicama tako da se nadam da ću svojim iskustvom pomoći ekipi. 

Latifović: Želi dobar rezultat. ŽRK Krivaja

Ove sezone smo podmlađeni baš kao i prošle ali to nam neće predstavljati neki problem. Mislim da će se naši mladi talenti dobro snaći i da ćemo izvući najbolje što možemo.

Inače, obje utakmice se prema dogovoru ekipa igraju u Zavidovićima. Prvi duel je na rasporedu 30. septembra, a revanš se igra 1. oktobra.

Obje utakmice se igraju u Zavidovićima. ŽRK Krivaja

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.