VELIKO PRIZNANJE

Bišćanka Arijana Jašarević-Vojić delegat na Svjetskom prvenstvu za rukometašice

Posljednjih godina je redovno delegirana za sva najprestižnija svjetska i evropska rukometna takmičenja

Jašarević-Vojić: Nastavila sa sjajnim postignućima. Facebook

E. Ć.

8.11.2023

Arijana Jašarević-Vojić bit će delegat na Svjetskom prvenstvu za rukometašice, koje će se od 29. novembra do 17. decembra održati u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Svjetska rukometna federacija (IHF) je potvrdila njenu nominaciju i svrstala je među 28 odabranih delegata za turnir najboljih rukometašica današnjice.

- Ponosna sam na sve ono što sam uradila u tekućoj godini, koja je zaista bila za pamćenje. Počelo je Svjetskim šampionatom za rukometaše u Poljskoj i Švedskoj, nastavljeno prestižnim klupskim takmičenjima, a evo završit će u Danskoj na turniru najboljih rukometašica na planeti - kazala je Jašarević-Vojić.

Rođena Bišćanka je nastavila sa svojim sjajnim postignućima jer posljednjih godina je redovno delegirana za sva najprestižnija svjetska i evropska rukometna takmičenja.

- Već nam je saopćen i raspored delegiranja za prvenstvo, tako da sam raspoređena u danski grad Herning, gdje će igrati domaća selekcija, ali i biti sama završnica turnira. Još jedno veliko priznanje za mene - navela je Jašarević-Vojić.

Podsjetimo, BiH će imati predstavnike i u sudijskom timu jer su delegirana braća Konjičanin, Amar i Dino.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.