AUSTRALIJA

Svjetski prvak optužen da je automobilom udario i ubio svoju suprugu

Žena je zadobila ozbiljne povrede te je prevezena u bolnicu Royal Adelaide

Rohan Denis. Platforma X

H. J. I.

31.12.2023

Australski biciklista Rohan Denis (Dennis, 33) optužen je za ubistvo svoje supruge Melise Hoskins (Melissa, 32), višestruke olimpijke i četvrtoplasirane s Igara u Londonu 2012. Denis je bio dvostruki svjetski prvak u cestovnom biciklizmu te ima srebrnu i bronzanu medalju s Olimpijskih igara. Ove godine se penzionisao.

- Nešto nakon 20 sati u subotu, 30. decembra, policija i sve hitne službe pozvane su na Avenel Gardens Road nakon dojave da je ženu udario auto. Žena je zadobila ozbiljne povrede te je prevezena u bolnicu Royal Adelaide. Nažalost, tamo je i preminula tijekom noći - navodi policija te dodaje: 

- Policija je stigla na mjesto događaja zajedno s detektivima, s ciljem utvrđivanja okolnosti incidenta. Vozač je poznat ženi. Nakon istrage 33-godišnji muškarac uhapše je i optužen za ubistvo nemarnom vožnjom.

Svi veći mediji u Australiji pišu da je upravo Denis upravljao vozilom kojim je udarena njegova supruga. Sve se dogodilo samo nekoliko metara ispred njihove porodične kuće u Adelejdu. Pušten je uz jamčevinu te se mora pojaviti pred prekršajnim sudom u Adelaideu 13. marta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.