FORMULA 1

Rozberg iznenađen odlukom Hamiltona: To niko nije očekivao

Hamilton i Ferrari udružit će snage od 2025. godine, nakon što su dogovorili da će Britanac preuzeti mjesto Karlosa Sainca.

Luis Hamilton i Niko Rozberg. Instagram

Di. R.

25.4.2024

Niko Rozberg (Nico Rosberg) priznao je da ga je vijest o  prelasku Luisa Hamiltona (Lewisa) u Ferrari jako iznenadila, ali također razumije želju Britanca da predstavlja dva najlegendarnija tima tokom svoje F1 karijere.

Hamilton prelazi u Ferrari

Hamilton i Ferrari udružit će snage od 2025. godine, nakon što su dogovorili da će Britanac preuzeti mjesto Karlosa Sainca (Carlos Sainz) uz Leklerka (Leclerc).

Nekoliko mjeseci nakon što je donesena ta odluka, nekadašnji timski kolega Hamiltona, Rozberg, iznio je svoje mišljenje o situaciji 

- Naravno to je bilo veliko iznenađenje, to niko nije očekivao, nisam ni ja. Ali ako pogledate širu sliku, zašto ne? To je kraj karijere... postoje dva legendarna tima, to su Mercedes i Ferrari - rekao je Rozberg za Sky Sport.

Dobar odnos sa Leklerkom

Niko Rozberg smatra da je Hamilton napravio pravi potez u svojoj karijeri.

- Usput, trenutno se također čini da je to prava odluka za njega u smislu performansi. Možda napravi nevjerovatan potez kao tada, prije 12 godina, kada je prešao iz McLarena u Mercedes. Tada je Mercedes počeo pobjeđivati trke - kaže Niko.

Rozberg je također iznio svoje mišljenje o potencijalnoj dinamici između sedmerostrukog svjetskog prvaka Hamiltona, koji sada ima 39 godina, i Leklerka, koji je skoro 13 godina mlađi od njega.

- Naravno, svi s nestrpljenjem očekujemo tu dinamiku.Čini se da Čarls nije osoba koja ulazi previše u sukob sa svojim timskim kolegom, pa će to biti olakšanje. S tog gledišta, možda neće biti previše ekstremno začinjeno. Treba očekivati dobar odnos
 - zaključio je Rozberg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.