TRAJAT ĆE DO 11. JUNA

Sarajevo domaćin Evropskog džudo prvenstva za veterane: Turnir počinje već sutra

Ovo međunarodno takmičenje u glavnom gradu BiH okupit će oko 800 takmičara iz 36 država

Evropsko prvenstvo za veterane. Džudo savez BiH

R. K.

5.6.2024

Evropsko prvenstvo u katama i džudu za veterane, počinje sutra u Sarajevu, a trajat će do 11. juna.

Povjerenje Evropske džudo unije

Ovom dodjelom domaćinstva Džudo savezu BiH, Evropska džudo unija (EJU) potvrdila je povjerenje u organizacijske sposobnosti ovog saveza.

 - U ime Džudo saveza Bosne i Hercegovine, želim svima dobrodošlicu na Evropsko prvenstvo za veterane, jednu od najvećih službenih sportskih manifestacija ove godine u Bosni i Hercegovini. Naš Savez i sve osobe uključene u tehničku organizaciju, kao i uvijek, dat će sve od sebe da događaj protekne u najboljem redu, pogotovo kada se zna da je ovo prvi put da organizujemo događaj za veterane - kazao je predsjednik saveza Ognjen Pavlović.

Takmičari iz 36 država

Ovo međunarodno takmičenje u glavnom gradu BiH okupit će oko 800 takmičara iz 36 država.

Bosnu i Hercegovinu na ovom događaju, koji je u takmičarskom kalendaru EJU-a označen kao jedan od najbitnijih i to u godini koja je olimpijska, predstavljat će 31 takmičar.

Prvi puta četiri tatamija

Treba naglasiti da će ovoga puta biti postavljena četiri umjesto tri tatamija, što je napredak za razliku od ranijih takmičenja.

 - Želio bih se zahvaliti i gospodinu Laslu Totu (Laszl Toth), predsjedniku Evropske džudo unije na ukazanom povjerenju prilikom dodjele organizacije događaja i lokalnim vlastima na podršci koju su nam pružili uorganizaciji - rekao je predsjednik Pavlović.

Na ovom Evropskom prvenstvu za veterane pravo nastupa imaju svi preko 30 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.