TRUDE SE DA BUDU KRETIVNI

Ana Ivanović i Švajnštajger sinove odgajaju bez televizora, telefona i drugih elektronskih uređaja

Sinovi Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera već govore čak četiri jezika

Bastijan Švajnštajger i Ana Ivanović. AFP

G. Š. / Telegraf

5.2.2021

Bivša srbijanska teniserka Ana Ivanović (33) sinove Luku i Leona odgaja bez televizora, telefona i drugih elektronskih uređaja, što je naišlo na podijeljene reakcije javnosti.


Stimulišem ih dosta da čitaju

- Ja sam isključiva da djeca nemaju ni iPad, ni iPhone, ni TV, ništa se ne gleda kod nas u kući. Stimulišem ih dosta da čitaju, da rade. Nije lako uvijek organizovati dan, pogotovo kad nemate priliku da izađete iz kuće, ali se trudim da ja budem kreativna u svemu tome - rekla je Ana za "Sportlight".

Međutim, Anini i sinovi Bastijana Švajnštajgera (Bastian Schweinsteiger - 36) već govore čak tri jezika.

- Uglavnom sa djecom pričam srpski, a Bastijan njemački. Kada smo zajedno, govorimo engleskim. Fascinantno mi je koliko djeca sve mogu da pokupe. Kada se okrenu ka meni, pričaju na srpskom, kada se okrenu ka njemu, progovore njemački, kad se pojavi neko drugi, ubace engleski ili čak i malo španskog pa su me baš zadivili - ispričala je Ana za "Story".

- Bastijan i ja između sebe uglavnom komuniciramo na engleskom, iako njegov srpski postaje dosta dobar - objasnila je.


Bastijan napreduje u tenisu

Istakla je i da je njen muž sve bolji i u tenisu.

- Bastijan napreduje u tenisu, iako bi želio da me pobijedi, ali to je nemoguće. Nekad mu prepustim pokoji gem, zavisi od toga da li je bio dobar prema meni. U kući je daljinski njegov i on najviše gleda fudbal. Za to vrijeme, ja čitam nakon što uspavam djecu. Tokom dana smo oboje dosta aktivni sa njima pa uvečer volim da se odmorim uz knjigu, a on uz fudbal - zaključila je bivša teniserka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.