FRANCUSKA

Endi Marej izborio prvo četvrtfinale u 2021. godini

Britanac ponovo igra vrhunski tenis

Marej: Tek drugi put ove sezone vezao dvije pobjede na istom turniru. AGENCIJE

A. V.

23.9.2021

Britanski teniser Endi Marej (Andy Murray) očito uživa u jednoj od boljih sedmica otkako se pokušava vratiti u gornji dom svjetskog tenisa.

Naime, u osmini finala dvoranskog ATP turnira u Mecu nekadašnji broj jedan pobijedio je Kanađanina Vaseka Pospišila (Pospisil), 66. na listi, s 6:3, 6:3. 

Ranije je Marej savladao Francuza Iga Umbera (Ugo Humbert), 26. tenisera na svijetu te je tek drugi put ove sezone vezao dvije pobjede na istom turniru.

Prvi put je to učinio na Vimbldonu kada je pobjeđivao Gruzijca Nikoloza Basilašvilija i Nijemca Oskara Otea (Oscar Otte).

- Stvarno se osjećam dobro u Mecu. Uživam dok igram jer napokon mogu izvesti mnogo toga što zamislim i želim. Do sada to nije bio slučaj i zbog toga sam često bio nervozan i konsterniran - rekao je Marej (113. na listi) nakon pobjede protiv Pospišila.

Podsjetimo kako je Marej zbog teške povrede i operacija kuka bio blizu odlaska u tenisku penziju, a sve povrede i problemi udaljili su ga prilično od glavne svjetske teniske pozornice. No, u njemu očito i dalje ima vatre.

- Moj tenis je definitivno bolji nego prošlog mjeseca ili prošle godine. Osjećam se bolje i to mi daje snagu za dalje - kazao je Marej, koji će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča između Francuza Huberta Hurkača (Hurkacz) i Francuza Lukasa Puja (Lucas Pouille).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.