AUSTRALIJAN OPEN

"Kralj šljake" nakon bolnog poraza bi mogao ispasti iz top 5 igrača svijeta

U zavisnosti od rezultata ostalih igrača, Nadal bi mogao da ispadne iz Top 10

Nadal: Ispao u 2. kolu Australijan opena. Twitter

N.R.

18.1.2023

Španski as Rafel Nadal je eliminisan u drugom kolu Australijan opena, na kojem je prošle sezone osvojio titulu. Španac je poražen od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda (Mackenzie McDonald), 65. na ATP listi, s 0:3 u setovima (4:6, 4:6, 5:7).

Ovaj bolni poraz već na startu turnira znači da će Rafa izgubiti veliki broj bodova na ATP listi, pošto je branio 2000 osvojenih bodova prošlog januara.

Zapravo, osvajač 22 gren slema je uspio da odbrani svega 45 poena. Prema predviđanju, na narednoj ATP listi, španski teniser će imati 3815 bodova i sigurno će ispasti iz Top 5.


U zavisnosti od rezultata ostalih igrača, Nadal bi mogao da ispadne iz Top 10. To bi bio pravi presedan u karijeri "Kralja šljake“, koji je među deset najboljih bio konstantno od 2005. godine.

Nadal je tokom drugog seta protiv Mekenzija doživjeo povredu lijeve noge, zbog koje je tražio medicinski tajmaut. Pitanje je sada kada će se Rafa oporaviti od povrede i kada će biti spreman za povratak na teren.

Slijedeći turnir na kojem je već najavljeno njegovo učešće je turnir u Dubaiju, koji je na programu 27. februara. Ipak sve će zavisiti od težine Nadalove povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.