SKANDALI NISU NEPOZNANICA

Zvijezde prave zvijezde: Bekerova prevara rezultovala poznatom manekenkom

Tadašnju suprugu je prevario sa Ruskinjom Angelom Ermakovom, dok je ona bila u bolnici zbog trudova

Beker: Trudnu ženu prevario, dok je ona bila u bolnici. Screenshot/Twitter

31.3.2023

Boris Beker (Becker) je jedan od najpoznatijih tenisera u historiji ovog sporta. Nažalost, često iz ne toliko pozitivnih razloga. Čak i za vrijeme njegove karijere, detalji iz njegovog privatnog života su isplivavali. Plejbojevski način života je jednostavno bio jači od njega.

I danas, sa 55 godina, on ima raznoraznih problema. Teniska zvijezda je nedavno napustila zatvor, a sada uživa u slobodi trošeći velike količine novca, ne mareći za dugovanja koja ima, a da je dužan – dužan je.Trenutna „ljubav“ njemačkog tenisera, ako ih čovjek može imati u tom broju, u kojem ih je on imao, traži od njega stalno skupe večere u najekskluzivnijim restoranima. Nešto što i nije baš nepoznanica Bekeru, ali o tome ćemo kasnije.

Njegova nova ljubav i nije baš tema ovog teksta. Posvetit ćemo se instanci u njegovom, za neke prebrzom, stilu života. Čovjek kojem očigledno jedno dijete u godini dana nije bilo dosta, već je uradio sve u svojoj mogućnosti da napravi dvoje. 

Ormar za metle ili ipak ne

U susret dokumentarcu o njegovom životu, koji i nosi ime „Svijeta protiv Bekera“ pozabavit ćemo se o njegovoj najpoznatijoj aferi. Onoj sa Angelom Ermakovom.

Godinama se vukla priča o njegovoj aferi sa ruskom konobaricom Angelom Ermakovom, koju je upoznao u luksuznom restoranu „Nobu“. Kako i zašto se to uopće desilo, ko je kriv, o čemu li je razmišljao, su pitanja koja ga prate od momenta kada se to dogodilo.

Naime, priča, valjda ona univerzalno dogovorena, kaže da su se njih dvoje upoznali dok je Borisova trudna žena Barbara otišla u bolnicu zbog trudova. Dok se tadašnja gospođa Beker oporavljala od silnih bolova, Boris je odlučio da se on želi riješiti nakupljenog stresa.

Nastavak priče u njegovoj autobiografiji kaže da su Ermakova i Beker otišli u ormar za metle, mada je on tu priču demantovao sa 20 godina zakašnjenja, te se bacili na posao.

- Šta me opet otjeralo u noć, ne znam – piše Boris u svojoj autobiografiji, dodavši kako se ona poslije svega vratila prijateljima, a da je on otišao popiti još jednu pivu pred povratak u hotel. Sutradan je otišao k svojoj supruzi i spakovao torbe te otišao nazad kući. 

Faks kao sredstvo iznenađenja

Sad ja baš i nisam upoznat koliko je nevjera česta u brakovima, ali za Bekera to možda i nije najčudnija stvar koju je uradio u životu. On tvrdi da o tome više nije ni razmišljao poslije povratka u Njemačku.

To je sve trajalo do osam mjeseci nakon te noći u Londonu. Osam mjeseci kasnije mu je došao faks koji će mu promijeniti život, a u kojem je jednostavno piše: „Možda me se ne sjećaš. Naš zadnji susret je bio prije osam mjeseci. Evo ti moj broj, nazovi me.“ On se sjetio da te noći i znao je odmah ko mu se javio, ali nevjerica

Šok koji je uslijedio je podebljan njegovim odlaskom u London. Najbolje to opisuje i sam Boris.

- Ušla je u kafić, imala je veliki kaput, a kad je skinula kaput... Bila je u visokoj trudnoći i objasnila mi je da sam ja otac – kaže Beker.

Čovjek po svojoj prirodi često postane histeričan u situacijama, ali njemački teniser je to ispregovarao, iako je dugo nije želio priznati, na kraju je popustio i prihvatio je dijete, iako je kasnije ponovo radio DNA test. Odluka s kojom se ne slažem, jer kad jednom vidite tu sada već odraslu djevojku, nema šanse da je iko drugi mogao biti otac, ali ga je to koštalo braka, što je i očekivan slijed događaja. 

Boris Beker i Ana Ermakova. Screenshot/Twitter

Zvijezde prave zvijezde

Kao što je već rečeno on je sa Ruskinjom dobio dijete, ali je još fascinantnije da je njegovo vanbračno dijete postalo manekenka. Ana Ermakova (Anna) je 2015. godine viralna postala na sedmici mode u Berlinu, a otac također sa njom. Pucao je od ponosa zbog svoje kćerke i svima pokazivao na nju, nešto što i nije baš česta pojava na takvim događajima.

Od tad do danas Boris je uspio izgladiti sve odnose u svojoj porodici, biti u zatvoru, izaći iz njega i nastaviti sa nekim starim postupcima. Izgleda da neki od nas nikad ne nauče. Legenda, najmlađi osvajač Vimbldona, ovisnik o ženama, sve je to dobri, stari Boris. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.