MAJAMI MASTERS

Medvedev i Alkaraz se prošetali do polufinala: Poznata oba para

Alkaraz će se u polufinalu sastati sa italijanskim teniserom Janikom Sinerom, dok će drugo polufinale činiti Rusi Medvedev i Hačanov

Medvedev: Plasirao se u polufinale Mastersa u Majamiju. Screenshot/Twitter

31.3.2023

U noći između 30. i 31. marta su odigrana još tri meča na Masters turniru u Majamiju. Iako su trebali biti igrani i ranije, kiša im je pravila ogromne probleme, pa su odigrani tek u jutrošnjim terminima. 

Dan je otvorio ruski teniser Danil Medvedev pobjedom protiv kvalifikanta i 119. igrača svijeta Kristofera Jubenksa (Christopher Eubanks) rezultatom 2:0 (6:3, 7:5). 

Američki teniser je u 4. gemu prvog seta opasno zaprijetio Medvedevu, ali je on uspio da preživi 5 brejk prilika i osvoji taj gem. Ono što Amerikanac nije uspio, Rusu je pošlo za rukom u 7. gemu koji je i prelomio ovaj set, a za to mu je trebala samo jedna šansa. U 9. gemu je još jednom oduzeo servis protivniku i zaključio ovaj meč.

U drugom setu Rus je ponovo krenuo opako. Oduzimanjem servisa protivniku u 6. gemu je mogao privesti meč mirnoj završnici, ali se Jubenks nije predavao i uzvratio mu je istom mjerom. To je sve bilo uzalud, pošto je u 12. gemu Medvedev uspio iskoristiti brejk i meč lopte te pobijediti u meču. 

Prvi reket svijeta Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) je slavio protiv domaćeg tenisera Tejlora Frica (Taylor Fritz) rezultatom 2:0 (6:4, 6:2). 

Američki teniser nije predstavljao posebnu prepreku Špancu koji je produžio broj mečeva u kojima nije izgubio set na 10. 

On će u polufinalu igrati sa Italijanom Janikom Sinerom (Jannik Sinner), dok će Medvedev igrati protiv sunarodnjaka Karena Hačanova (Khachanov).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.