TRENIRAO GA 3 GODINE

Kontroverzni teniser progovorio o saradnji s Đokovićem: Otkrio njegovo sveto mjesto

Boris Beker se osvrnuo na saradnju koju je imao s Novakom Đokovićem, kao i na neke posebne detalje iz tog perioda njihovog života

Beker: Govorio o saradnji sa Đokovićem. AP

N. H.

4.4.2023

Nekadašnji njemački teniser Boris Beker (Becker) je dao interesantan intervju u kojem se dotakao i godina kada je trenirao Novaka Đokovića.

Đoković ga zamolio da ga trenira

Beker je trener srbijanskog tenisera bio od 2013. do 2016. godine, a tema koje su se dotakli je bila saradnja njih dvojice, odnosno kako je došlo do nje.

- Novak me zamolio da ga treniram. U to vrijeme je imao veliku krizu. Skliznuo je s prvog mjesta. Moj prvi odgovor je bio: „Zašto, gdje je problem?“. Odgovor je bio da je izgubio nekoliko Gren slem finala i da želi čuti moje mišljenje, kao i da li bih mogao da ga upoznam – kazao je Beker i dodao.

Uvijek nađeš vremena za Novaka

- Naravno, kad Novak želi da te upozna, ti nađeš vremena. Odletio sam kod njega u Monte Karlo i sreli smo se. Ista pitanja sam postavio i njemu. Objasnio šta radi pogrešno, a ja sam mu rekao da jedna od stvari koje mora poštovati kod mene jeste da će čuti stvari koje ne želi da čuje. Moramo biti iskreni.

Beker je poslije toga nastavio o saradnji s Đokovićem.

- Od njega sam naučio mnogo o tome kako se igrao tenis 2015. godine. Svlačionica je sveto mjesto. Ponekad se meč odlučuje u svlačionici i tako smo morali formirati svoju moćnu grupu. Toliko se stvari desi u teniskom meču, a koje nemaju veze sa forhendom ili servisom. Uspio sam ga naučiti nekoliko stvari, pretpostavljam, kojima me Džon Mekenro naučio. Njemu se to i dopalo. – zaključio je Beker.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.