KORISTE GA SPORTISTI

Otkriveno šta je Đoković nosio na prsima: Zanimljivi uređaj košta i do 2.600 dolara

Novak Đoković je iznenadio sve kada je na meču sa Fučovičem skinuo majicu i kada je crni uređaj bio jasno vidljiv

Novak Đoković. Screenshot

N. H.

1.6.2023

Novak Đoković je u drugom kolu Rolan Garosa slavio protiv Martona Fučoviča (Fucsovics) rezultatom 3:0. Ono što je i više od toga zapaženo jeste uređaj koji je bio zalijepljen na prsa.

Medicinski uređaj

Sada je poznato da je riječ o uređaju naziva „Taopatch“.

Taj uređaj je opisan kao certifikovani medicinski uređaj koji  koriste brojni sportisti. On kombinuje najnoviju tehnologiju i akunpunkturu.

- Uređaj sadrži nanokristale koji pretvaraju tjelesnu toplotu u svjetlost. Proizvedeno svjetlo šalje se na određene akupunkturne tačke u tijelu, što mu pomaže u procesu prisjećanja kako prirodno komunicirati s ostatkom tijela. Rezultat su mnoge pozitivne zdravstvene prednosti, od boljeg, prirodnijeg držanja do boljeg sna, fokusa, sportskih rezultata, ublažavanja boli i još mnogo toga - navodi se na zvaničnom sajtu kreatora ovog uređaja.

Unapređenje igre

Novak Đoković uvijek pokušava da unaprijedi svoju igru i tako je odlučio isprobati ovaj uređaj.

- Kada sam bio dijete, mnogo sam volio Iron Mana pa sada pokušavam da ga imitiram. Znate, moj tim upotrebljava nevjerovatno efikasnu nanotehnologiju, kako bi mi pomogao da budem što je bolji moguće na terenu. U pitanju je najveća tajna moje karijere. Da nije toga, ne bih sjedio ovdje s vama - našalio se Đoković.

Postoji više proizvoda ovog kreatora i cijene se kreću od 280 do 2.600 dolara. Na službenom sajtu navodi se da je tokom prethodnih sedam godina više od 1.800 medicinskih radnika imalo priliku testirati proizvod.

Novak Đoković će u narednom kolu Rolan Garosa igrati protiv Alehandra Davidoviča Fokine (Alejandro Davidovich). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.