ROLAN GAROS

Kaspera Ruda namučio 129. teniser svijeta, Ćorić poslije trilera u narednoj rundi

Teška borba viđena je na terenima u Parizu, ali su favoriti ipak dokazali zašto se tako nazivaju

Rud: Slavio nakon četiri seta. AP

1.6.2023

Kasper Rud (Casper Ruud), četvrti reket svijeta, slavio je protiv italijanskog tenisera Đulija Zepijerija (Giulio Zeppieri) nakon duže od tri sata igre. Rezultat na kraju meča je glasio 3:1 (6:3, 6:2, 4:6, 7:5). 

Jedan brejk u prvom setu, pa dva u drugom. Toliko je bilo potrebno da norveški teniser poslije 86 minuta povede sa 2:0 u setovima.

Nije se želio predati 129. igrač svijeta. Spasio je četiri brejk lopte u prvom gemu trećeg seta, da bi se u desetom izborio za sopstvene. Njih je iskoristio da meč odvede u četvrti set.

Rud je prvi došao do brejka u četvrtom setu, ali se Zeperi vratio na 5:5, samo da bi u narednom gemu pretrpio novi brejk nakon čega je Norvežanin svojim servisom završio posao. 

Najbolje rangirani hrvatski teniser Borna Ćorić se u narednu rundu plasirao nakon što je poslije četiri sata i 25 minuta izbacio Argentinca Pedra Kašina (Cachin). Rezultat na kraju meča je glasio 3:2 (6:3, 4:6, 4:6, 6:3, 6:4). 

Imao je Kašin više prilika da završi hrvatskog tenisera, ali nije se dao Ćorić i na kraju je teškom mukom osigurao plasman u narednu rundu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.