ROLAN GAROS

Sabalenka u polufinalu: U centru pažnje scena nakon kraja meča

Arina Sabalenka je pobjedom protiv Elene Svitoline izjednačila svoj najbolji rezultat na Gren slemu u Parizu

Sabalenka: Prošla u polufinale. AP

N. H.

6.6.2023

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka, druga teniserka svijeta, plasirala se u polufinale Rolan Garosa nakon pobjede nad ukrajinskom teniserkom Elenom Svitolinom. Rezultat na kraju meča glasio je 6:4, 6:4.

Time je 25-godišnja Sabalenka potvrdila svoj najbolji rezultat u karijeri na Gren slemu koji se održava u Parizu. Ona je u lovu na drugu titulu Gren slema nakon što je početkom ove godine slavila na Australijan Openu.

U prvom setu meča nije bilo brejkova do 4:4 kada je Sabalenka oduzela servis protivnice i onda ga potvrdila svojim servis gemom. Drugi set je Svitolina otvorila vodstvom 2:0, ali je u tom trenutku bjeloruska teniserka ponovo počela pogađati svoje udarce s odličnom preciznošću i na to nije bilo odgovora od ukrajinske teniserke.

Sabalenka je osvojila četiri gema u nizu, povela i potom sačuvala prednost dok kraja meča i prolaska u polufinale. Tamo će igrati Karolinom Muhovom (Muchova) koja je bila bolja od Anastasije Pavljučenkove 7:5, 6:2. 

Kraj meča je dospio u centar pažnje zbog toga što Elena Svitolina nije željela da se pozdravi s bjeloruskom teniserkom iz već poznatih razloga. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.