I TO SE DESILO

Federer čestitao Đokoviću na osvajanju rekordnog 23. Gren slema

Švicarski teniser je to uradio poslije četiri dana, za razliku od ostalih kolega koji su srbijanskom teniseru čestitali odmah po završetku meča

Federer: Čestitao Đokoviću. AP

N. H.

15.6.2023

Legendarni švicarski teniser Rodžer Federer (Roger) čestitao je Novaku Đokoviću osvajanje rekordnog 23. Gren slema u karijeri.

Za razliku od nekih njihovih kolega, uključujući i Španca Rafaela Nadala, Federer nije odmah čestitao Đokoviću na velikom uspjehu. To su mu mnogi zamjerili, nazivajući ga sujetnim.

Ipak, on je u razgovoru s novinarima u Londonu čestitao srbijanskom teniseru na uspjehu.

- Ovo što je Novak uradio je nevjerovatno. Iskreno, to je sjajno za tenis kada se piše historija ovog sporta. Viđali smo to s Serenom, Rafom, sa mnom i sada s Novakom. Sjajno je vreme biti u tenisu, i kao navijač, ali i kao igrač - rekao je Federer, pa dodao.

- Kada sam došao na Tour Pete Sampras je došao do 14. Slama. Pomislili smo „ovo će ostati zauvijek“. Zatim sam došao do 15 pa onda stao na 17. Pa smo sva trojica gurali jedan drugog do 20, ne sjećam se ko je prvi došao do te brojke. Pa je Rafa došao do 22, a sada Novak do 23 i djeluje da će nastaviti i dalje, što je sjajno. A zaboravljamo, on nije više tako mlad. Želim mu sve najbolje - dodao je Federer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.