ŠPANSKI TENISER

Nadal objavio emotivnu poruku: Nemate pojma koliko je za mene ovo teško

Gledam u budućnost sa uzbuđenjem i voljom da igram i nadam se da će stvari krenuti nabolje

Nadal: Preskače još jedan turnir. Platforma X

E. Ć.

4.4.2024

Španski teniser i jedan od najboljih svih vremena Rafael Nadal se oglasio i otkrio da neće učestvovati na Mastersu u Monte Karlu.

Naveo je kako njegovo tijelo jednostavno nije na dovoljnom nivou da bi se takmičio i da mu to jako teško pada. Naglasio je da su ovo neki od najtežih momenata u njegovoj sportskoj karijeri.

Teški momenti

- Pozdrav svima, ovo su veoma teški momenti za mene u sportskom smislu. Nažalost, moram da vam kažem da neću igrati u Monte Karlu. Moje tijelo mi to jednostavno to ne dozvoljava. 

Čak iako svakoga dana radim maksimalno i ulažem svu volju da igram i takmičim se ponovo na turnirima, koji su za mene jako važni, istina je da ja danas ne mogu da igram. Nemate ideju koliko je za mene teško to što neću igrati na ovim turnirima - rekao je Nadal.

On je dodao kako se "nada da će se u jednom trenutku konačno vratiti na teren". Navijačima je zahvalio na podršci.

Mora prihvatiti situaciju

- Jedino što mogu da uradim jeste da prihvatim situaciju i da gledam u budućnost sa uzbuđenjem i voljom da igram i nadam se da će stvari krenuti nabolje. Hvala svima, kao i uvijek, na svim porukama podrške i željama - poručio je Nadal.

Podsjetimo, Nadal je posljednji meč odigrao 4. marta. Bio je to egzibicioni duel protiv sunarodnjaka Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz). 

Nakon toga, iznenađujuće je otkazao nastup na Indijan Velsu, a sada ga neće biti ni u Monte Karlu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.