TEŽAK PERIOD ŽIVOTA

Osvajačici Vimbldona se nižu porodični problemi: Preminuo joj djed, a onda je napustio muž i odnio mačku

Češka teniserka se udala 2022. godine za bivšeg tenisera Štepana Šimeka, s kojim je bila u vezi od 2016. godine, ali je taj brak ubrzo pukao

Marketa Vondrušova. AP

N. H.

24.4.2024

Marketa Vondrušova, osvajačica prošlogodišnjeg izdanja Vimbldona, vrlo brzo nakon velikog uspjeha postala je senzacija. 

Ipak, život u fokusu javnosti joj i ne donosi lijepe stvari. 

Češka teniserka se udala 2022. godine za bivšeg tenisera Štepana Šimeka, s kojim je bila u vezi od 2016. godine, ali je taj brak ubrzo pukao. 

Štepan se ubrzo iselio, a sa sobom je odnio i mačku Frenkija. 

- Definitivno nisam sretna u posljednjih nekoliko sedmica. Moj brak sa Štepanom završio se prije nekoliko sedmica, prekinuli smo. On se odselio s mačkom. Jednostavno nam nije išlo. Nije bilo ono što smo oboje zamišljali, pa smo se dogovorili da više nećemo biti zajedno. Sada formalno rješavamo razvod, sve smo već dogovorili - ispričala je.

Tokom Mastersa u Indijan Velsu nju je zadesila i porodična tragedija. Naime, preminuo joj je djed koji je bolovao od raka. 

- U Americi sam saznala da mu više nije dobro pa sam željela ponovo da ga vidim i pozdravim se s njim, Jako mi je drago što sam stigla na vrijeme. On je i dalje osjećao da smo povezani. Moj djed je bio osoba koja je bila uz mene na početku moje teniske karijere, bio je tu za sve važno. Bez njega nikada ne bih postigla ovo što sam napravila u svojoj karijeri - završila je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.