SRBIJANSKI AS U FOKUSU

Kako je Đoković napravio haos: Rekao da navija za Hrvatsku, morao se oglasiti i njegov otac

Oni su nam prvi susjedi, i Hrvatska i Srbija i BiH i Makedonija, i nekako ih gledam kao svoje, rekao je Novak

Novak Đoković - Avaz
Novak Đoković - Avaz
Novak Đoković - Avaz
Novak Đoković - Avaz
Novak Đoković - Avaz
+4
E. Ć.

5.6.2024

Najbolji teniser svijeta i rekorder po broju osvojenih Gren slemova (24) Novak Đoković prije šest godina je napravio pravi haos kada je otkrio da je navijao za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Nije tajna da je Đoković u odličnim odnosima s brojnim hrvatskim fudbalerima, čak se i fotografisao s Modrićem, Kovačićem, Rakitićem i Perišićem, zbog čega je čak morao javno "braniti" svoj stav, odnosno objašnjavati ljutitoj srbijanskoj javnosti zašto navija za hrvatsku reprezentaciju.

Gleda ih kao svoje

- Prije svega, o Luki Modriću mislim sve najbolje. Iz srca sam navijao za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Znam da su ratne rane mnogima još svježe. Ali sport se mora držati podalje od politike. Oni su nam prvi susjedi, i Hrvatska i Srbija i BiH i Makedonija, i nekako ih gledam kao svoje - izjavio je Đoković prije četiri godine, podsjetio je "Večernji".

Zbog svega je morao reagovati i njegov otac Srđan koji ga je javno "branio" u emisiji Upitnik.

- To je kućni odgoj. Nema uspješnog društva bez uspješne porodice. Uništili su nam porodicu i zato nam se puno loših stvari događa. Pa u čemu je problem što je on navijao za Hrvatsku? Pa oni su nam susjedi. Oni su njegovi prijatelji , oni fudbaleri "kockastih".

Zato ga cijene svi

Navijao je za svoje prijatelje. Moramo više prestati s tim obračunima. Sjećate se kad su bile poplave u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj prije par godina, on nije samo pomoći svojoj domovini, ali i drugim dvjema.

To je za njega, bila je i ostala jedna država i jedan narod. Mi se drugačije ne možemo ponašati - rekao je Srđan Đoković, dodavši kako zbog toga stranci u cijelom svijetu poštuju i cijene Novaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.