VIJESTI

Milan Dunović posjetio Centar za nezbrinutu djecu "Duga" u Kulen- Vakufu

Potpredsjednik FBiH

Fena

15.9.2015

Potpredsjednik FBiH Milan Dunović posjetio je u ponedjeljak Centar za nezbrinutu djecu "Duga" u Kulen-Vakufu i razgovarao sa direktorom  Admirom Lješčaninom.

Direktor Lješčanin upoznao je potpredsjednika Dunovića o dugogodišnjem radu Centra koji trenutno broji 24-oro nezbrinute djece.

Centar je formiran kao humanitarni projekt koji se i danas finansira od donatorskih sredstava, prodajnih izložbi, ali i iz državnih grantova.

- Radimo sa djecom do šeste godine, te nam je cilj da ne budu trajno smještena ovdje, već samo dok im centar za socijalni rad ne iznađe trajno rješenje i još bolje uslove.

Trudimo se ovoj djeci pružiti najbolje, a do sada smo uspjeli udomiti tri stotine djece - kazao je direktor Admir Lješčanin.

Također je istakao da ovih dana organiziraju humanitarne izložbe, od kojih je jedna i u Sarajevu, te je to jedan od načina finansiranja rada Centra.

Potpredsjednik FBiH  je čestitao osoblju na dosadašnjem radu, koje se trudi pomoći nezbrinutoj djeci i omogućiti im najbolje uslove za rad. Obećao je da će dati maksimalnu podršku njihovom radu, te da će posjetiti predstojeću izložbu u Sarajevu.

- Zaista je pohvalno sve što ste do sada uradili za ovu djecu i smatram da svi trebamo dati maksimalnu podršku u ovakvim situacijama. Djeca ovdje imaju sve uslove za ugodan boravak i razvoj zahvaljujući vam, i vaš dalji rad trebaju svakako svi podržati - istakao je  Dunović.

Potpredsjednik FBiH  poziva sve da posjete izložbu koju organizuje Centar u sklopu svoje likovne kolonije "Za djecu Centra Duga" u periodu od 16. do 30. septembra u Historijskom muzeju u Sarajevu, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH Milana Dunovića.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.