VIJESTI

POTPISAN UGOVOR Nastavak projekta toplifikacije bolnice u Novoj Biloj

Uspješna saradnja

Autor:K. K.

15.9.2015

U prisustvu predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare juče je u "Bolnici fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj kod Travnika potpisan Ugovor o nastavku projekta toplifikacije ove zdravstve ustanove.

Ugovor su potpisali federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić (HDZ BiH) i ministar zdravstva SBK, Nikola Grubešić (HDZ BiH). Ova faza projekta vrijedna je 70 hiljada KM, od čega Vlada FBiH učestvuje sa 50 hiljada, a kantonalna Vlada sa 20 hiljada KM.

- Ovim ugovorm je predviđeno finansiranje, odnosno nastavak realizacije Projekta povećanja energetske učinkovitosti, finansiranje promjene vrata i prozora na trećoj i četvrtoj lameli. Nadam se da ćemo u idućoj godini završiti projekat energetske ućinkovitosti u bolnici u Novoj Biloj u visini od oko 450 hiljada maraka – kazao je ministar zdravstva SBK, Nikola Grubešić.

Kroz ovaj projekat bolnica u Novoj Biloj imat će uštede kada je grijanje u pitanju između 150 i 200 hiljada KM. Uloženi novac ne opterećuje budžet bolnice i njeno tekuće poslovanje jer je riječ o grantovskim sredstvima.

- Na nama je da osiguramo normalno funkcioniranje ove bolnice koja skrbi o velikom broj stanovnika srednje Bosne. Evo danas smo simbolično pokazali da i Federacije ispunjava svoj dio obaveza kroz projekat energetske učinkovitosti same zgrade bolnice – kazao je Marinko Čavara, predsjednik Federacije.

Predsjednik Čavara zanimao se i za buduće projekte, a direktor Bolnice prim. dr. Velimir Valjan upoznao ga je i sa projektom izgradnje šeste lamele u ovoj bolnici čime se proširili kapaciteti, ali i otvorila nova radna mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.