VIJESTI

Danas u BiH pretežno sunčano vrijeme, po kotlinama magla

Vremenska i bioprognoza

Redakcija

22.9.2015

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Drvar 4 stepena Celzijusa, Bugojno, Kupres i Livno 5, Bihać, Bjelašnica, Ivan Sedlo i Sanski Most 6, Jajce 7, Banja Luka i Prijedor 8, Sokolac i Tuzla 9, Bijeljina, Doboj, Sarajevo, Zenica i Zvornik 10, Gradačac i Srebrenica 11, Goražde 13, Stolac 14, Mostar i Trebinje 16, te Neum 18 stepeni Celzijusa. 

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas sunčano

Danas se u BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle ili niskih oblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu Hercegovine do 27 stepeni Celzijusa. 

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena Celzijusa. 

Bioprognoza

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme, uz niže temperature, ugodno će djelovati na većinu stanovništva. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.