VIJESTI

VUČIĆ: Put ka EU nema alternativu za zemlje regiona

Sastanak u Beogradu

Srna

9.3.2016

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa parlamentarnom delegacijom BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO da put ka EU nema alternativu za sve zemlje regiona i da će svaka od ovih zemalja biti u prilici da odluči koji obim saradnje i integracija će imati sa NATO.

Vučić je posebno istakao važnost očuvanja dobrosusjedskih odnosa sa BiH na bazi poštivanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, što je, kako je naveo, jedan od njegovih političkih prioriteta. 

On je ohrabrio zvaničnike BiH da nastave da ubrzavaju evropski put, te naglasio da insistira na stalnom unapređenju ekonomskih odnosa sa BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Vučić je istakao značaj unapređenja bilateralnih i multilateralnih odnosa zemalja zapadnog Balkana.

beograd

Sa današnjeg sastanka u Beogradu (Foto: Srna)

Predsjedavajući delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović i član delegacije Asim Sarajlić, koji borave u dvodnevnoj radnoj posjeti institucijama zakonodavne i izvršne vlasti Srbije, razgovarali su i sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem i ministrom bez portfelja zaduženim za evropske integracije Jadrankom Joksimović. 

U razgovoru, kome su prisustvovali i članovi Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti i Potkomiteta za demokratsko upravljanje Parlamentarne skupštine NATO-a, kao i članovi delegacija Crne Gore i Gruzije u Parlamentarnoj skupštini NATO, razmijenjena su mišljenja i informacije o političkoj i ekonomskoj situaciji na zapadnom Balkanu, kao i o dostignutom stepenu evropskih i evroatlantskih integracija zemalja regiona.

Članovi delegacije BiH u nastavku posjete Srbiji sastaće se sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, a najavljeno je da će sutra obići i kamp za migrante, te o izazovima migrantske krize razgovarati sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandrom Vulinom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.