BIH

Memnuna Džaferović: Sreća je raditi u zdravom kolektivu

Avazovi veterani

E. S.

12.10.2016

Od samog početka uz „Dnevni avaz“ je i Memnuna Džaferović, najstariji radnik u “Avazovim” finansijama, koja je od ratne 1995. godine zaposlena u našoj novinskoj kući.

- Nisam novinar, ekonomista sam. Dakle, brojke su mi jača strana, a slova mi odavno nisu tajna. Osim toga, za ovolike godine u novinskoj kući mogla sam i ja naučiti nešto od mojih dragih novinara. Zapravo sam od pokretanja „Dnevnog avaza“ imala sreću, skoro privilegiju, da se 1995. zaposlim u firmi koja će mi omogućiti život bolji od života prosječnog Sarajlije - kazala je Džaferović.

Tada to, dodaje, nije mogla ni slutiti...
 
- Sad vidim da je zaista privilegija raditi u ovom prosperitetnom društvu, u zdravom kolektivu, upoznati divne ljude i žaliti što nema više „Avaza“ ili sličnih kompanija u BiH da bi i ostali imali mogućnost da ostvare osnovna ljudska prava i da žive od svog rada. Tako bi standard građana bio veći, nezaposlenost mladih manja, a štrajkovi starih radnika za uplatu doprinosa da bi mogli otići u penziju ili se liječiti ne bi postojali. To je “Avaz”, ali i mnogo više. Trebalo bi mnogo više prostora da opišem još dobrih strana ove kompanije, pričam o uposlenicima i o, gotovo, porodičnim odnosima - istakla je Džaferović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.