BIH

Jedinstven pristup razvoju i osnaživanju žena u BiH

Mentoring program u Vitezu

E. R.

24.7.2014

 

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) jučer je u prostorijama Centra za mlade održao prvo mentoring druženje u Vitezu.

Mentoring program je jedinstven pristup razvoju i osnaživanju žena u BiH.

Neformalnim druženjem, promovirajući žensku solidarnost kroz poslovno okruženje, i mentorsku šetnju, uspješne žene pomažu drugim mladim ženama i djevojkama da postignu svoje ciljeve u poslovnim karijerama i životu.

Na mentoring druženju u Vitezu učesnicama je predstavljen novi programi poput Akademije znanja za žene, te projekta TAG koji je usmjeren na podršku ženama u politici.

„Od početka rada mentoring je povezao ukupno 1170 žena iz cijele Bosne i Hercegovine, što ga čini najuspješnijim programom ove vrste u regionu.

Učešće na druženju je besplatno za sve zainteresirane žene, a cilj nam je da pružimo dodatnu edukaciju i informacije ženama koje će im pomoći u izgradnji karijere, poslovanju i ostalim aktivnostima.

Jako sam zadovoljna današnjim druženjem u Vitezu, sama činjenica da su bile jako značajne žene iz ove zajednice, smatram da će i one sada informacije proslijediti drugim ženama i djevojkama i da će se kontakti uspostaviti.

Također želim da najavim sljedeće druženje koje će se održati u mjesecu oktobru, a obzirom da je bilo zainteresiranih žena iz Travnika, nastojat ćemo da spojimo Travnik i Vitez i priredimo jedno druženje većeg obima, i tada ćemo održati edukaciju na temu ''Korištenje društvenih mreža - Online komunikacija'', kazala je Melisa Tolja menadžerica projekata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.