BIH

BASF Stiftung pomaže s 300.000 eura poplavljena područja

U saradnji s UNICEF-om

Onasa

29.7.2014

Njemačka dobrotvorna organizacija BASF Stiftung u saradnji s UNICEF-om pokrenula je projekat za ublažavanje posljedica poplava u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, saopćio je BASF Stiftung.
        
Kako je saopćeno, BASF Stiftung pridonio je sa 200.000 eura u projektu ukupne vrijednosti 300.000 eura.
        
Novac će biti iskorišten za obnovu i ponovno opremanje škola i predškolskih ustanova.         
        
Osim toga, novac će se, također, koristiti za pružanje psihološkog i socijalnog savjetovanja djeci kako bi im se pomoglo preboljeti traumatična iskustva.
        
Izvršni direktor UNICEF-a u Njemačkoj Christian Schneider kazao je da "podrška BASF Stiftunga pomaže obiteljima na Balkanu da ponovno stanu na svoje noge".
        
"Poplave su uništile domove, ostavljajući mnoge obitelji doslovno bez ičega. Ova prirodna katastrofa najteže je pogodila najsiromašnije obitelji. Potpora BASF Stiftunga omogućava nam da pomognemo djeci i njihovim obiteljima", dodao je Schneider.
        
Predsjednik BASF Stiftunga Wolfgang Hapke rekao je da su bili dirnuti suosjećanjem zaposlenika BASF-a.
        
"Održavali smo bliske kontakte s osobljem BASF-a u regiji i stručnjacima iz međunarodnih organizacija za pomoć kako bismo pratili situaciju na terenu, dobili bolju sliku o onome što su u početku bili nejasni uvjeti, te kako bismo bolje procijenili potrebu za pomoći. Cilj zajedničkog projekta s UNICEF-om je osigurati trajnu potporu za djecu, koja su najosjetljiviji članovi društva, u ovim teškim okolnostima", dodao je Hapke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.