BIH

Mladi čine 21% biračkog tijela

U Vitezu radionica "50 prioriteta mladih za nove vlasti"

E. R.

4.8.2014


Vitez je bio domaćin prve radionice, od dvadeset koliko ih je planirano na temu "50 prioriteta mladih za nove vlasti", koja se održala u prostorijama Gradske galerije u Vitezu, na kojoj je učešće uzelo 15 mladih aktivista iz Viteza.


Krajem prošle godine 120 mladih lidera iz 56 gradova na Jahorini se okupilo i kreiralo dokument "50 prioriteta mladih za nove vlasti" koji odražava konkretne zahtjeve mladih upućene političarima u BiH.


Omladinska informativna agencija (OIA) BiH planira organizirati 20 dvosatnih radionica u 20 gradova, na kojima će predstaviti 50 prioriteta, čuti mišljenja mladih te zajedničkim snagama kreirati poruke, slogane, fotografije i druge materijale koji će se pred samu predizbornu kampanju prezentirati političkim partijama u njihovim sjedištima kao zbir zahtjeva mladih upućenih političarima.

 

- Želja nam je uključiti u kampanju još veći broj mladih širom zemlje. Kampanja pred same izbore ima za cilj utjecaj na političke stranke i kandidate da se fokusiraju i na zahtjeve mladih, te da oni koji dobiju izbore moraju raditi na realizaciji naših prioriteta. 21% biračkog tijela čine mladi, pa red je onda da se čuju i njihovi prioriteti, rekao je Jan-Zlatan Kulenović iz OIA-e.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.