BIH

Pod vodom oranice, stambeni i privredni objekti

Nove polave u Srebreniku

O. M.

6.8.2014

 

Obilna kiša koja bez prekida pada već skoro 15 sati prouzrokovala je ponovno izlijevanje rijeke Tinje i njenih pritoka koje su poplavile oranice, stambene i privredne objekte na području općine Srebrenik.

Prema posljednjim informacijama iz Press-centra općine Srebrenik, u toku prošle noći poplavljeno je 147 stambenih objekata, a iz najugroženijih kuća evakuisane su 22 porodice.

Zbog vodenih bujice i klizišta u prekidu je saobraćaj na putnim komunikacijama u Ceriku, Srednjoj Špionici, Tutenjvcu, Potpeću, Crvenom Brdu, Memićima i Blagićima.

Nabujala Tinja i njene pritoke poplavile su na desetine hektara poljoprivrednog zemljišta na području Špionice i Ormanice, a izuzetno teško stanje je i u srebreničkim naseljima Bare, Sječe, Duboki Potok, Bjelave, Tinja i Podorašje.

Na terenu su pripadnici Općinske službe civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik koji pružaju pomoć mještanima ugroženih naselja.

Rijeka Tinja tokom prošle noći dostigla je nivo od 3,70 metara, a s obzirom na činjenicu da kiša i dalje pada pred mještanima ugroženih naselja je još jedan izuzetno težak dan.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.