BIH

Agić: Još nisu angažovane Oružane snage BiH

Pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje

Fena

6.8.2014



Pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje Samir Agić kazao je jutros da, u skladu s trenutnom situacijom na poplavljenim područjima u BiH, a ponovo ih u protekla 24 sata ima na širem području BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH u okviru svojih nadležnosti obavlja sve neophodne aktivnosti kako bi se izvršila koordinacija subjekata na čitavom području BiH.

Dodao je da, prema trenutnim informacijama i prema raspoloživim podacima, Ministarstvo sigurnosti BiH još uvijek nema potrebe za konkretnim uključivanjem u smislu djelovanja u skladu s Okvirnim zakonom o zaštiti i spašavanju.

- Mi još uvijek nismo u tolikoj potrebi po pitanju ovih poplava da bismo angažovali Oružane snage BiH - kazao je Agić.

Naveo je da, posebno s kolegama iz Federalne uprave civilne zaštite FBiH imaju jako dobru saradnju i dobru komunikaciju.

- Pratimo situaciju na terenu i angažirat ćemo i sve ostale institucije BiH u slučaju da dođe do potrebe angažmana, bilo Oružanih snaga BiH, bilo određenih dodatnih policijskih snaga kroz policijske agencije u okviru Ministarstva sigurnosti BiH ili na kraju kroz traženje međunarodne pomoći - kazao je Agić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.