Audi ostao zarobljen nakon urušavanja mosta!

U blizini naselja Tobut kod Ugljevika

(F. Me.)

 

 

Obilne padavine izazvale su probleme u saobraćaju u mnogim dijelovima Bosne i Hercegovine. Tako se uslijed padavina urušio i most u naselju Tobut kod Ugljevika, a zanimljivo je da je u trenutku urušavanja mosta preko njega prelazio "audi" švajcarskih registarskih oznaka koji je poslije toga ostao potpuno zarobljen.

U mjesnim zajednicama Sjever i Novo naselje zbog velike količine padavina izlila se rječica Laktenica koja je poplavila oko 30 domaćinstava, prenosi portal "Fokus.ba".

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da su olujno nevrijeme i ogromna količina padavina zahvatili područje ove opštine.

- Još smo bez struje i očekuje se da će kvar ubrzo biti otklonjen. Snabdijevanje vodom je uredno - rekao je Perić.

On je dodao da su ekipe na terenu i da se pokušavaju prokopati i proširiti određeni kanali, da ne bi nastupila dalja materijalna šteta.

- Prema informacijama koje sada imamo, otkopan je most na regionalnom putu koji vodi od Ugljevika za Stari Ugljevik. Pokušali smo učiniti ono što je bilo moguće na pročišćavanju kanala, ali je ovo bila ogromna količina padavina i voda je ušla ljudima u kuće - rekao je Perić.

Na sreću, kaže on, nisu bili ugroženi ljudski životi.

NA VRH

Podijeli članak na