BIH

Usložnjava se situacija na klizištu na lokalitetu Sedra

Na put se sručile odgromne količine kamenja i zemlje

N. Br.

9.8.2014


Put koji od Maglaja vodi do naselja bradićkog kraja i dalje prema općini Zavidovići, neprohodan je već treći dan. Kako saznajemo od mještana u Donjim Bradićima, koji su isto toliko odsječeni od ostatka općine, na lokalitetu Sedra, gdje se pokrenulo veliko klizište i zatrpalo put, a ugrožava i prugu, sručile su se ponovno ogromne količine kamenja i zemlje.


"Kako smo mi saznali, mehanizacija Oružanih snaga BiH krenula je prema Donjim Bradićima, ali nisu mogli proći jer je na put kliznulo novih nekoliko stotina kubika zemlje. Kamion je na pruzi, a bager raščišćava put na Sedri. Ne mogu proći, kažu da ima puno posla, barem za dva dana. Ovo su nam rekli prijatelji koji su pješice iz Maglaja došli da nas posjete u Donjim Bradićima”, rekao nam je mještanin Hamed Letić.

 


Inače, subotnje lijepo vrijeme nakon obilnih padavina, mještani Donjih Bradića iskoristili su za čišćenje okućnica i poljoprivredne radove, u nadi da se neće desiti scenarij od kojeg svi strahuju, a to je da će morati napustiti svoje selo.

Predsjedništvo BiH je na 74. vanrednoj sjednici donijelo Odluku o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima u reagovanju na prirodnu nesreću izazvanu poplavama.

 


Resursi Oružanih snaga BiH bit će angažirani na pružanju pomoći civilnim organima u reagovanju na prirodnu nesreću izazvanu poplavama, u skladu sa zahtjevima upućenim od lokalnih zajednica na slijedećim područjima: Bijeljina - Janja, Maglaj - Donji Bradići, Srebrenica, Žepče - Željezno Polje i Kostajnica, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.