BIH

"Pokret za preokret“, predizborni slogan ove partije

Sjednica Izvršnog odbora NDP-a u Foči

Al. B

9.8.2014


"Pokret za preokret" poruka je Narodnog demokratskog pokreta pred oktobarske izbore, predstavljena nakon sjednice izvršnog odbora ove partije, održane u Foči.

 

- Želimo preokret u vladavini prava, preokret u kome će se utvrditi imovina svih političara i donijeti zakon o porijeklu imovine, u kome će ekonomija biti prioritetno društveno i političko pitanje, preokret do ukidanja nepotizma kroz usvajanje zakona o sukobu interesa, u kome ćemo prestati da se zadužujemo radi povećanja javne potrošnje, da se zadužujemo isljučivo za investicije, razvoj i zapošljavanje, preokret do ozbiljne reforme u zdravstvenom sistemu koji je doveden do ruba propasti, te preokret u visokom obrazovanju, jer je visoko obrazovanje u godinama vladavine ovog režima do te mjere devalvirano da  ne postoji nijedna institucija koja može da se pohvali kvalitetom nastave i obukom kadrova  koji mogu da konkurišu završenim studentima  u regionu i širom Evrope – kazao je predsjednik NDP-a, Dragan Čavić.

 

Potpredsjednik NDP-a i nosilac liste za NS RS izborne jedinice 9, Zdravko Krsmanović ističe da su prioritet fer, slobodni i demokratski izbori.

 

On je dodao da će biti upućen poziv svim nevladinim organizacijama u RS i BiH da se uključe u izborni proces kako bi bila spriječena krađa, što se  dešavalo ranije.

 

- Posebno smo kivni na predstavnike institucija vlasti i sistema koji koriste resurse države za obračun sa političkim neistomišljenicima i koji koriste resurse države u izbornom procesu, kroz nezakonito zapošljavanje, korištenje neslobodnih medija i razne druge pritiske – pojasnio je Krsmanović, te dodao kako je cilj istočnog dijela RS usvajanje zakona o ravnomjernom razvoju i zakona o korištenju prirodnih bogatstava.

 

- Niko neće imati pravo da bude većinski vlasnik nijednog resursa. Od Višegrada do Trebinja prioriteti su izgradnja HE "Buk Bijela" i "Gornji horizonti", ali u vlastitoj režiji naše Eletroprivrede, da naši ljudi na našim resursima obezbjede sebi budućnost – pojasnio je Krsmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.