BIH

Ukinuta vanredna situacija u Bijeljini

Gradski Štab Civilne zaštite odlučio

Srna

11.8.2014

 

U poplavljenim bijeljinskim naseljima ukinuta je vanredna situacija koja je proglašena prošle sedmice, odlučio je jutros gradski Štab Civilne zaštite.

 Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je prošla opasnost od novih poplava, te da je vodostaj rijeke Save od subote niži za još 50-ak centimetara i ima tendenciju daljeg opadanja.

"`Vode Srpske` dale su nam garanciju da se radi na nasipima uz Savu i da su spremni da odbrane ova područja", rekao je Mićić i dodao da je ovo preduzeće djelimično saniralo nasip na Orlovom polju, uz rijeku Drinu.

Mićić je naveo da je evidentirano novih 500 poplavljenih kuća u Staroj i Novoj Janji, Vršanima, Novom, Bukovici i Magnojeviću, a komisije za popis sutra kreću u ponovni popis.

Prema njegovim riječima, zajedno sa majskom poplavom u Semberiji biće 10.000 poplavljenih kuća, a pravo na vaučere imaće 6.000.

Mićić je poručio građanima da vaučeri, koji se dijele, ne ostaju u lokalnoj upravi i da nema potrebe da dolaze u gradske službe da bi ih dobili.

"Isto tako, grad nema ništa sa preduzećima koja su potpisala ugovore u vezi sa vaučerima. Kompletan vaučerski sistem nije u našim rukama", istakao je Mićić i dodao da Vlada Republike Srpske u Semberiji ima povjerenika zaduženog za ove poslove.

Ekipa za dezinfekciju počeće posao danas u Novoj Janji, a sutra u Staroj Janji. U obje Janje danas će biti poslati higijenski paketi, a hrana u Vršane i Novi.

"Štab Civilne zaštite danas je donio odluku o donošenju elaborata zaštite Janje od poplava, ako to nije planirano u okviru novog projektnog rješenja za nasip na Drini", rekao je Mićić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.