BIH

CIK BiH: Glavni centar za brojanje glasova birača biće u "Zetri"

Odlučeno danas na sjednici

Fena

14.8.2014


Olimpijska dvorana "Zetra" bit će sjedište Glavnog centra za brojanje glasova birača na općim izborima koji će u Bosni i Hercegovini biti održani u oktobru, odlučeno je danas na sjednici Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

CIKBiH je usvojio zaključak o utvrđivanju fonta i veličine slova i načina postupanja u slučaju istih prezimena i imena kandidata na glasačkom listiću.

Prema usvojenom zaključku, u slučaju istog prezimena i imena kandidata na istom glasačkom listiću za Opće izbore 2014. godine, iza prezimena kandidata dodat će se ime jednog roditelja, saopćeno je iz CIKBH.
 
Centralna izborna komisija BiH uvažila je žalbe političkih subjekata Komunističke partije i Prve stranke te izmijenila odluke o ovjeri kandidatskih listi za navedena dva politička subjekta za pojedine izborne jedinice jer je naknadnom provjerom utvrđeno da su žalbe osnovane.

Ovjerene kandidatske liste bit će do 28. augusta objavljene u Službenim novinama i medijima, kao i na interent stranici: www.izbori.ba, podsjeća CIK-a.

CIKBiH poziva osobe koje su se prijavile da glasaju izvan BiH da na interent stranici www.izbori.ba pod linkom "Da li ste registrirani?“ na vrijeme provjere da li je njihovo ime na spisku osoba koje imaju nedostataka u prijavi i da, ukoliko je to moguće, te nedostatke otklone odmah.

Dodatne informacije mogu dobiti na brojeve telefona 033/251-331 i 251-332.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.