BIH

Hiljade vjernika molile za zaštitu i pomoć

Obilježen blagdan Velike Gospe

M. H. - S. T.

16.8.2014


I katolici u BiH obilježili su jučer blagdan Velike Gospe. Posebno svečano bilo je u Širokom Brijegu, najstarijem marijanskom svetištu u BiH, gdje su hiljade vjernika došle da bi molitvom od Gospe zatražile pomoć i zaštitu.

Brojni vjernici su u Široki Brijeg stigli pješice da bi ispunili neki od svojih zavjeta. Centralno misno slavlje održano je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a eutarhijsko slavlje predvodio je dr. vlč. Tonči Matulić.

 

Svetište na Zavalju: Misno slavlje predvodio vlč. Štefančić

 

Svečano je bilo i u Posušju i Međugorju, gdje su na obilježavanje ove svetkovine stigli i hodočasnici iz Austrije, Njemačke, Irske, SAD, Francuske, Italije, Kine, Poljske i Španije.

Blagdan Velike Gospe proslavljen je i u Marijanskome svetištu na Zavalju, ispred crkve u župi Sv. Franje Asiškoga nedaleko od Bihaća, koja je teritorijalno u BiH, a administrativno u sastavu Gospićko-senjske biskupije u Hrvatskoj. Misno slavlje, u prisustvu brojnih vjernika, predvodio je vlč. Josip Štefančić.

Svečanost su nakon svete mise svojim nastupom uveličali članovi Izvorne grupe "Lička Plješivica" iz Zagreba.
                                                                                                          
Misa na brdu Kondžilo

 

Vjernici nosili čudotvornu sliku Gospe Kondžilske

Više hiljada vjernika se povodom svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije okupilo u istoimenoj župi u Komušini kod Teslića, u najvećem marijanskom svetištu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Nakon što je u četvrtak večernju misu služio nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, jučer je misno slavlje na svetom brdu Kondžilo, gdje je na rukama vjernika donesena čudotvorna slika Gospe Kondžilske, služio monsinjor Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski. (M. Č.)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.