BIH

Radnici preduzeća ZOI '84 nastavili štrajk

Traže samo dvije plaće

Fena

18.8.2014

 

Zaposlenici Kantonalno javnog preduzeća ZOI '84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. i danas su u štrajku da bi skrenuli pažnju na probleme u tom preduzeću.

- Zapolesnici ZOI '84 su od 23. juna u generalnom štrajku i tako će ostati i dalje. Za cijeli ovaj period još niko od institucija nije našao za shodno da se obrati ovim uposlenicima da im da bilo kakvu nadu za bolje sutra. I mislim da i nemaju tu namjeru. Ja ne znam kako misle svoju djecu poslati negdje i davati im da jedu, a ovi ljudi da nemaju šta dati svojoj djeci. Sram da ih bude, neka se stide. Da li će ovi građani opet glasati za njih ? Neka glasaju i sram i njih što glasaju za njih. Mi smo tražili kredit jer hoćemo da radimo i mi ćemo vratiti to -  kazao je za  Agenciju Fena predsjednik Sindikata ZOI '84 Alija Hodžić.

Dodao je da zaposlenici KJP ZOI '84 OCS d.o.o. Sarajevo žele mirnim protestom skrenuti pažnju na probleme u preduzeću, jer do danas nisu ispunjeni njihovi zahtjevi, a to su  isplata neisplaćenih plaća i uplata doprinosa za zdravstveno i penziono osiguranje.

- Štrajk će se nastaviti do ispunjenja osnovnog zahtjeva, a ne tražimo ništa drugo za početak  nego dvije plaće koje su nam obećane - kazao je Hodžić.

Dodao je da su prostorije u vlasništvu ZOI '84 zaključane, uključujući prostorije zgrade direkcije i Olimpijske dvorane "Zetra", osim dijela gdje će biti sjedište glavnog centra za brojanje glasova birača na općim izborima koji će u Bosni i Hercegovini biti održani u oktobru.

Radnicimaa  ZOI '84 nije isplaćeno posljednjih 11 plaća, a ovo preduzeće  trenutno broji 184 uposlenika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.