BIH

Bihać bio domaćin 20. jubilarnom Sevdah festu

Dvorana Luke bila prepuna ljubitelja tradicionalne bosanske muzike

F. V.

28.8.2014

U organizaciji muzičke produkcije Dado-Music u vlasništvu poznatog bihaćkog muzičara Dilvada Felića i uz pokroviteljstvo Općine Bihać, u srijedu, u dvorani Luke održan je jubilarni 20. Sevdah fest. Ovogodišnji Sevdah fest otvorio je Smail Toromanović, savjetnik načelnika Bihaća koji je istakao kako je ovogodišnji Festival narodne muzike prerastao u jedinstveni muzički događaj kojim se promoviše narodna muzika i sevdalinka.

- Sevdah je jedinstveni izvorni bosanskohercegovački muzički izražaj svih njegovih naroda, te je zbog toga Općina Bihać i podržala održavanje Sevdah festa kao manifestacije koja njeguje i čuva od zaborava sevdalinku. Festival je i dobra prilika da se promoviše grad Bihać i njegove prirodne i kulturne ljepote - istakao je Toromanović, koji je Dilvadu Feliću, organizatoru Festivala uručio zahvalnicu grada Bihaća.

Posjetitelji su imali priliku uživati u dvadeset dvije intrepretacije sevdalinke, a najuspješniji bosanskohercegovački festival ovih su godina pohodili najpoznatiji muzičari iz cijelog svijeta, a tokom svih ovih godina, za festival su imali samo riječi hvale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.