BIH

Britanka nestala na putu prema Brdu ukazanja

Desetine spasioca od petka pretražuju teren u Međugorju

M. H.

30.8.2014

Pripadnici policije i ekipe gorskih službi spašavanja iz Hercegovine uz pomoć potražnih pasa od petka na području Međugorja  vrše intenzivnu potragu za 74-godišnjom britanskom državljankom Sarom Mekenzi (Sarah McKenzie), kojoj se od tog dana gubi svaki trag.

Starica je s bolesnim 13-godišnjim unukom stigla na hodočašće u Međugorje, a zadnji je put viđena kada su penjali prema Brdu ukazanja.

- Prema dječakovim riječima ona mu je u putu prema gore dala svoje stvari i rekla mu da ide i da će ga stići. Ostala je sjedeći a on je nastavio bez nje i više je nije vidio- kaže Zdenko Marić iz Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS), stanica Mostar.

Više od 40 spasilaca, podijeljenih u četiri ekipe, i jučer su pretraživali područje oko Brda ukazanja, no rezultata nije bilo.

Potragu za nestalom staricom je pokrenuo čitlučki HGSS a potom su im se pridružile i ekipe iz Interventne spasilačke službe Mostar, HGSS-a Mostar, GSS Široki Brijeg i Posušje a jučer popodne se očekivao dolazak i spasilaca iz Jablanice.

Dok su tragali za nestalom staricom spasioci su u vrletima pronašli ljudski skelet. O tome su odmah obavijestili policiju.

Iz Tužilaštva HNK su kazali da će o tome obavijestiti Komisiju za traženje nestalih osoba BiH kako bi se utvrdilo je li riječ o nekom ko je nestao za vrijeme rata ili se pak radi o nekom od hodočasnika koji su ranije nestajali na području Međugorja.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.