BIH

U BiH danas sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost

Dnevna temperatura iznosit će od 24 do 29, na jugu do 32 stepena

Fena

31.8.2014

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle ili niskih oblaka. Poslije podne umjeren razvoj oblačnosti ponegdje u Bosni će usloviti lokalne pljuskove, u istočnim područjima je moguća i grmljavina.

Jače naoblačenje sa zapada, praćeno obilnim padavinama se očekuje u noći s nedjelje na ponedjeljak. Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom južni i jugozapadni, u sjevernim područjima istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura iznosit će od 24 do 29, na jugu do 32 stepena.

U Sarajevu, nakon oblačnog jutra, očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura zraka iznosit će oko 27 stepeni.

Jutros je na jugu i zapadu naše zemlje vedro, a u ostalim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama ima magle ili sumaglice.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10, Kupres 11, Livno i Sokolac 12, Bihać 13, Bugojno, Ivan-sedlo, Prijedor i Sanski Most 14, Doboj i Tuzla 15, Banja Luka, Sarajevo i Zenica 16, Bijeljina 17, Gradačac 18, Mostar i Trebinje 20 i Neum 22 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.