BIH

Otac vandala iz Prijedora prijavio sina i izvinio se imamima!

Epilog jutrošnjeg napada na džamiju

N. K. - M. Z.

15.9.2014

Povratnici, ali i cijela Bosna i Hercegovina šokirana je vandalskim činom u Prijedoru gdje je sinoć iza ponoći napadnuta Čaršijska džamija.

Podsjetimo,  divljanje grupe navijača i razbijanje prozora na džamiji dogodilo se nakon poraza Srbije u finalu Svjetskog košarkaškog prvenstva od SAD-a.

Zbog tog napada policija je danas privela 20-godišnjeg Vladimira Mikanovića iz Prijedora.

VEZANA VIJEST: Uhapšen 20-godišnjak koji je razbio staklo na Čaršijskoj džamiji u Prijedoru

Mikanovića je prijavio njegov otac koji se izvinio imamima zbog vandalskog ponašanja svoga sina.

- Otac mladog Mikanovića je priznao krivicu svoga sina i prema njegovim riječima, on ga je lično odveo u policiju. Otac oštro osuđuje ovakav vandalski čin. To je za nas svakako pozitivan primjer. Međutim, tražimo da se istraga provede do kraja. Nismo zadovoljni radom MUP-a, jer nikada do sada nije procesuiran nijedan vandalski čin - istakao je Husein ef. Velić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prijedor.

U razgovoru za naš portal, Omer efendija Redžić, imam Čaršijske džamije, također je  potvrdio da je u Medžlis danas došao Milan Mikanović, otac Vladimira Mikanovića, koji je šakom razbio prozor Čaršijske džamije.

Uhapšen 20-godišnjak koji je razbio staklo na Čaršijskoj džamiji u Prijedoru - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/135668/uhapsen-20-godisnjak-koji-je-razbio-staklo-na-carsijskoj-dzamiji-u-prijedoru#sthash.uxhq2aTj.dpuf

- Izvinio se, rekao da mu je jako žao što je do toga došlo. Obećao je da će namiriti nastalu štetu i naredni put doći nam sa sinom Vladimirom - rekao je efendija Redžić i dodao da je svako izvinjenje u ovakvim situacijama dobro došlo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.