BIH

Donacije stižu, putnici nemaju nikakve koristi

PRIJEVOZ Sve češće na linijama GRAS-a nema vozila

J. GAZIJA

27.9.2014

U posljednje vrijeme na pojedinim linijama GRAS-a putnici nemaju nikakvog prijevoza, zbog čega su primorani ići pješice ili plaćati taksi. Nakon što smo nedavno pisali o problemu mještana više naselja u Lepenici, javili su se i građani s Breke koji tvrde da već nekoliko mjeseci nemaju autobusku liniju 14 za Podhrastove, kao ni za Hrastove II, te da im je jedini prijevoz minibus za Sedrenik.

Skupljaju papire

- Autobuse s naših linija mjesecima šalju na druge. U jedan kombi koji vozi za Sedrenik ne može stati stotine stanovnika ovog područja. Nadam se da će građanima prije zime GRAS osigurati redovan prijevoz - kazali su nam stanovnici Breke.

senad-medjedovic

Međedović: Naručili dijelove

Iako su GRAS-u, osim osam parkiranih autobusa, stigla još dva, što je ukupno 10 doniranih vozila istanbulskog preduzeća IETT-a od 30 predviđenih, još ih nisu raspodijelili, jer, kako tvrde, u toku je prikupljanje papirologije za registraciju.

Rezervni dijelovi

- U potpunosti razumijem nezadovoljstvo sugrađana koji nemaju red vožnje kakav zaslužuju. Tvrdim da ćemo uskoro pružiti na svim linijama kvalitetan prijevoz.

Osim planiranih 30 autobusa iz Istanbula, osposobit ćemo nekoliko vozila za koje smo već naručili rezervne dijelove - kaže Senad Međedović, v. d. izvršnog direktora za autobuski i minibuski saobraćaj.

Linije koje često nisu u funkciji

  • 14   Dom Oružanih snaga BiH - Podhrastovi
  • 15b Otoka - Buča Potok
  • 16   Dom Oružanih snaga BiH - Bare
  • 17b Dom Oružanih snaga BiH - Breka II
  • 20b Park - Šip
  • 41a Drvenija - Donji Velešići
  • 65   Ekonomska škola - Obad

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.