BIH

Agitator SDA nasrnuo na građanina koji je odbio glasati za njegovu stranku

Na biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Zahid Baručija“ u Vogošći“

Autor:Es. M.

12.10.2014

Kako je izvjestila novinska agencija "Patria" na biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Zahid Baručija“ u Vogošći“, jedan agitator SDA fizički je nasrnuo na jednog građanina, jer je odbio svoj glas dati njegovoj stranci.

Agitator SDA je u redu gdje su stajali građani koji su došli da glasaju, nagovarao iste da svoj glas daju njegovoj političkoj partiji. Jedan čovjek je to navodno odbio, kazavši da ga je SDA dovela do jada i bijede, na što je agitator ove stranke nasrnuo na njega.

- U prijepodnevnim satima dobili smo dojavu da se nešto desilo ispred biračkog mjesta koje se nalazi unutar OŠ “Zahid Baručija“. Obratili smo se Policijskoj stanici Vogošća koji su nam rekli da su dobili informaciju i da su na terenu te da se radilo o bezazlnoj prepici građana koja nije uticala na regularnost izbornog procesa – kazao je Kemal Kurtalić, član Općinske odborne komisije Vogošća.

Kako saznajemo do verbalnog duela između S.N. i N.B. (imena poznata redakciji) uistinu je došlo, ali ne u redu ispred biračkog mjesta već na prilazu OŠ „Zahid Baručija“.

N.B. je bio ogorčen time što se njegova supruga već duže vrijeme nalazi na birou za zapošljavanje za šta je krivio Stranku demokratske akcje. U pokušaju da opravda svoje političke istomišljenike S.N. mu se verbalno usprotivio. Zahvaljujući intervnciji dežurnih policajaca koji su se našli u neposrenj blizini izbjegnut je teži incident.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.