BIH

Stanje na putevima u BiH: Mokre ceste i povećana opasnost od odrona kamenja

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna

Fena

20.11.2014

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraćaj se jutros odvija po mokrim ili vlažnim cestama. Dužih zastoja i posebnih ograničenja u saobraćanju za sada nema. Upozorava se na povećanu opasnost od odrona kamenja na cestu. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.  

Magistralni putevi

M-4
Gračanica-Doboj u mjestu Brijesnica, zbog oštećenja mosta saobraća se usporeno.
Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Banja Luka-Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja neophodnih radova, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-5
Rogolji-Mrkonjić Grad-Jezero, zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
Čapljina-Stolac, u mjestu Opličić u toku su sanacioni radovi, od 08.00 do 17.00 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-16
Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Jošanica-Stup-u toku su sanacioni radovi na mostu u Reljevu, od 07.00 do 17.00 sati saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
M-18
Tuzla-Ugljevik -u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Regionalni putevi

R-360 Priboj-Teočak,  zbog sanacije klizišta obustavljen je saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog snacije klizišta danas će od 09 do 17 sati saobraćaj biti obustavljen za sva vozila.
R-460 Brčko-Cerik (na dionici od skretanja za "Fis" do skretanja u selo Lipovac)zbo g deminiranja terena dolazi do  povremenih kraćih obustava saobraćaja svakog radnog dana 08 do 16 sati.

Kanton Sarajevo

- Zbog radova na raskrsnici "Velešići" izmjenjen je režim saobraćanja na raskrsnici ulica Muhameda ef. Pandže i Halida Kajtaza, gdje se za vrijeme radova saobraćaj preusmjerava privremeno uspostavljenim saobraćajnicama.
- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Rustempašina, dr. Mustafe Pintola, Paromlinska, Ćamila Sijarića i Envera Čolakovića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.