BIH

Položen kamen - temeljac za spomenik Patriotskoj ligi Bihaća

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine

S. TULIĆ

25.11.2014

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Patriotske lige Bihaća i Gradske uprave Bihać u neposrednoj blizini spomenika "Djevojci sa Une" postavljen je kamen - temeljac za izgradnju spomenika Patriotskoj ligi Bihaća.

kamen

Postavljanjem kamena temeljca napravljen je prvi korak ka izgradnji spomenika svim patriotima i borcima za Bosnu i Hercegovinu u obrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995.godine.

Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su čelni ljudi Patriotske lige Bihaća na čelu s predsjednikom Kasimom Kozlicom, predstavnici Grada Bihaća, boračkih organizacija te izviđači Odreda "Planinski heroji", koji su nakon polaganja kamena temeljca položili i svečanu izviđačku zakletvu.

kamen2

- Hvala svima koji su na današnji dan došli da uveličaju ovaj simboličan trenutak, ali istovremeno trenutak kojim ćemo obilježiti herojstvo patriota koji su organizirali prvi otpor agresoru i bez čije žrtve i nesebičnog zalaganja mi danas ne bi slavili jedan od najvećih državnih praznika, Dan državnosti BiH - kazao je Kasim Kozlica, predsjednik Patriotske lige Bihać.

Čestitajući Dan državnosti, Izudin Saračević, savjetnik gradonačelnika Bihaća, kazao je da Gradska uprava nije imala dilemu oko podrške izgradnji spomenika Patriotskoj ligi Bihaća u samom centru grada, jer je to, obaveza vlasti da njeguju i baštine obrambeno-oslobodilački rat pripadnika Armije R BiH i MUP-

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.