BIH

Anđić tvrdi da Lukač više nije policajac!?

Nastavlja se sapunica s direktorom FUP-a

Autor:S. D.

10.12.2014

Jozo Anđić, službenik Federalne uprave policije (FUP), tvrdi da Dragan Lukač, direktor FUP-a, kojem je mandat istekao 7. decembra, zakonski nije više policijski službenik i da je nelegalno na poziciji direktora te policijske agencije.

U izjavi za „Avaz“ Anđić kaže da se time krši zakon te da je pismenim putem upozorio nadležne institucije i organe. Lukač jučer nije htio posebno komentirati Anđićeve navode, kazavši nam da je na godišnjem odmoru, ali je rekao da je on legitimni direktor FUP-a sve dok ga ne razriješi organ koji ga je i imenovao.

predrag-kurtes-22

Foto: Avaz (Kurteš: Nije još dobio dopis)

Predrag Kurteš, ministar unutrašnjih poslova FBiH, potvrdio je i da na predloženom dnevnom redu sjednice Vlade FBiH zakazane za danas u Mostaru nema prijedloga Nezavisnog odbora Parlamenta FBiH da na poziciju direktora FUP-a i u narednom četverogodišnjem mandatu bude imenovan Lukač, a koji je Kurteš Vladi uputio još početkom prošle sedmice.

Ministar kaže da mu nisu poznati razlozi.

Nezavisni odbor izabrao je Lukača kao najboljeg kandidata za direktora FUP-a. Vlada FBiH u procesu imenovanja FUP-a može prihvatiti ili odbiti odluku Odbora. Ako Vlada ne prihvati prijedlog, a Odbor potvrdi svoju raniju odluku, ona se istovremeno tumači kao odluka o imenovanju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.